Max Verstappen

Kan Max Verstappen de Zandvoort F1 race winnen?

Het is bij de F1 liefhebbers inmiddels bekend dat Max Verstappen enorm populair is en een ongekend aantal fans naar de raceweekenden brengt. Op TV zijn vaak beelden te zien van het zogenaamde Oranjelegioen. Vooral in de Europese races komen tienduizenden Max-fans naar het circuit, maar ook tijdens de races aan de andere kant van de wereld is er altijd oranje te zien.

Het is daarom niet vreemd dat het Formule 1 circus terugkeert naar Nederland en het kan daarom niet anders dat de populariteit van Max de Zandvoort F1 race snel doet uitverkopen. Mede hierdoor is er een speciale voorregistratie gestart voor de ticketverkoop voor de Nederlandse GP.

Max Verstappen op Zandvoort

Het circuit van Zandvoort is voor Max Verstappen geen onbekend terrein. In 2014 won hij de beroemde Masters of Formula 3. Net als zijn vader dat overigens deed in 1993. Andere bekende winnaars zijn Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg, Tom Coronel en David Coulthard.

Daarnaast geeft Max al een aantal jaren demos tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen. In 2019 deed hij dat samen met teamgenoot Pierre Gasly. In de jaren daarvoor met teamgenoot Daniel Ricciardo en oud-coureur David Coulthard. Tijdens dit weekend vol autosport komt Max een paar keer in actie en rijdt dan in een Aston Martin Red Bull Racing Formule 1 bolide over het Circuit van Zandvoort. Dit was tot 2021 de enige manier om Max in een F1 op een Nederlands circuit te zien rijden, echter is er nu ook een echte Formule 1 race op Zandvoort.

Max Verstappen in actie op het Zandvoort F1 circuit
Max Verstappen in actie op het Zandvoort F1 circuit

Spa Francorchamps of liever F1 op Zandvoort?

Zelf is Max ook enthousiast over de terugkeer van de F1 naar Nederland: “Ik heb dan in 2024 twee thuisraces. In Zandvoort en in België op het circuit van Spa Francorchamps. De in België geboren Nederlander heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de race in België zijn favoriet is.