Zandvoort F1 op TV – gratis op NOS of álle actie bij Viaplay

Zandvoort F1 race op tv

Kun je er niet live bij zijn? Of kijk je de race liever thuis vanaf de bank? Dan is er goed nieuws; de NOS zendt op zondag 25 augustus 2024 gratis de F1 Zandvoort op tv uit voor heel Nederland. Dus ook wanneer je geen ViaPlay abonnement hebt van Nordic Entertainment Group (NENT).

Formule 1 kijk je bij Viaplay

Wil je geen enkele training, kwalificatie, sprintrace en race missen? Neem dan een abonnement op Viaplay.

Bij Viaplay kun je ook Picture Perfect 2022 bekijken. Max Verstappen beleefde een seizoen om in te lijsten: een tweede wereldtitel en een recordaantal GP-zeges en punten. Met Amber Brantsen kijkt Max in dit interview terug op het succesvolle jaar 2022.

F1 Zandvoort op TV bij Viaplay

Zandvoort Formule 1 race gratis op tv

De NOS maakt de uitzending van de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort in 2024 voor heel Nederland gratis beschikbaar. Dat betekent dat ook huishoudens zonder Viaplay abonnement het hele raceweekend thuis kunnen mee beleven. Ook in de jaren na 2024 zorgt NOS ervoor dat het Formule 1 raceweekend in Zandvoort in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien is.

De samenvattingen zijn samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf het seizoen 2024 te zien in een apart programma over de Formule 1 bij de NOS, zondag tussen 17.15 en 18.00 uur – of later op de avond bij een late race – op NPO 1. Ook via Ziggo Sport had de NOS voorheen een sublicentie voor het uitzenden van de samenvattingen.

Max Verstappen hype

De oranje gekte heerst in de Formule 1. Nederland leeft mee met de prestaties van Max Verstappen en is trots dat we nu na zoveel jaar weer een eigen Grand Prix hebben in Nederland, om nog maar te zwijgen van de vele Formule 1 reizen en oranje tribunes tijdens de verschillende Grands Prix in Europa. NOS wil hier een bijdrage aan leveren en heel Nederland mee laten genieten met het nationale race spektakel in Zandvoort.

“We zijn blij met deze uitkomst”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. “Met dit rechtenpakket, met ruime samenvattingen van alle races en de Grand Prix van Zandvoort live, is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep.”

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “De Formule 1 is journalistiek zeer interessant en past daarom prima in ons brede pakket van topsport. Dat was al zo, maar ook in 2024 kunnen we meer doen. Ruimere samenvattingen, meer verhalen, een speciaal programma en de race op Zandvoort, dat echt een nationaal evenement is, zelfs live.”