Bereikbaarheid

Bereikbaarheid – vervoer en route naar Circuit Zandvoort

De bereikbaarheid van het Zandvoort F1 circuit is over het algemeen prima. Met de terugkeer van de Formule 1 naar het Circuit Zandvoort in 2021, is het goed om nu alvast te kijken naar een slimme manier van vervoer én de meest efficiënte route. Fervente race liefhebbers weten dat Circuit Zandvoort uniek gelegen is te midden van de duinen en vlakbij het strand. Zeker in het zomerseizoen wil deze ligging nog wel eens voor verkeersdrukte zorgen. Door te kiezen voor het juiste vervoer en de beste route hoeft dit echter geen problemen op te leveren. We hebben een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet. Zo weet je precies hoe je het beste op Circuit Zandvoort komt en met welk vervoer. Ook vertellen we waar je rekening mee moet houden wanneer je zo dicht mogelijk wilt parkeren bij het Circuit Zandvoort.

Bereikbaarheid Circuit Zandvoort met de auto of openbaar vervoer

Als je vanaf 2021 de Formule 1 in Zandvoort wilt bezoeken kun je dat met verschillende vormen van vervoer doen. Je kunt kiezen voor de auto, maar ook het OV is een geschikte optie. De bereikbaarheid van Circuit Zandvoort is uitstekend met onder andere de bus of de trein. Als je liever met de auto reist, dien je ook rekening te houden met de parkeergelegenheid. Om je goed voorbereid op reis te laten gaan hebben we de meest efficiënte routes én manieren van vervoer voor je op een rij gezet.

Auto route naar het Formule 1 circuit

Als bezoeker kun je niet parkeren in Zandvoort zelf of in de buurt van het F1 circuit. Het gehele dorp is is voor bezoekers tijdens het raceweekend met de auto niet bereikbaar. Inwoners van Zandvoort, bedrijven en leveranciers zijn uitgezonderd van dit parkeerverbod. Hiervoor zijn speciale regelingen opgesteld.

Verzekerd van een parkeerplek met Interparking

Wil je zo dicht mogelijk parkeren bij het Zandvoort F1 circuit? Reserveer dan een parkeerplek bij Interparking. Parkeergarage Station Haarlem ligt direct tegenover het Station Haarlem en beschikt in totaal over 448 parkeerplekken. Vanuit de parkeergarage stap je direct over op de trein of bus die je in no-time naar Zandvoort brengt.

Tijdens de F1 racedagen op 3,4, en 5 september kun je bij Interparking Station alleen parkeren op vertoon van een reservering. Via parkerencentrumhaarlem.nl kun je eenvoudig Grand Prix Parking reserveren (parkeren per 24 uur).

Parkeren circuit Zandvoort

Wil jij ook de zekerheid van een parkeerplek tijdens de Formule 1? Reserveer dan direct alvast je parkeerplek, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Ga voor meer informatie en het reserveren van een parkeerplek naar de website van Interparking.

Bereikbaarheid Zandvoort F1 Circuit
De bereikbaarheid van het Zandvoort F1 Circuit is goed, zowel met eigen auto als trein

Met de trein naar Circuit Zandvoort

Het circuit is middels een direct treinverbinding bereikbaar. Het station in Zandvoort ligt op loopafstand van de eindbestemming. Via Den Haag, Haarlem en Amsterdam reis je dus rechtstreeks naar het Formule 1 circuit.

De Nederlandse Spoorwegen is al druk bezig om technische aanpassingen te doen zodat er straks meer mensen met de trein naar de F1 race op Zandvoort kunnen worden vervoerd. Het spoor wordt zo aangepast dat er niet de gebruikelijke twee tot vier treinen per uur kunnen worden ingezet, maar tot twaalf treinen per uur.

Wat is de bereikbaarheid van het circuit met de bus?

Als je gebruik wilt maken van het OV in de vorm van busvervoer kun je rekenen op een directe lijndienst vanuit Amsterdam en Haarlem Spaarnwoude. Je kiest dan het beste voor lijn 80 of 81. Deze laatste bus zet je zelfs af op steenworp afstand van de hoofdingang in Zandvoort. Ook als je al in Zandvoort verblijft kun je de bus nemen naar het circuit. Vanuit het centrum rijden er voldoende en met enige regelmaat bussen. Check 9292 voor de actuele bustijden.

Overig opties