Bereikbaarheid

Bereikbaarheid – vervoer en route naar Circuit Zandvoort

De bereikbaarheid van het Zandvoort F1 circuit is over het algemeen prima. Met de terugkeer van de Formule 1 naar het Circuit Zandvoort in 2021, is het goed om nu alvast te kijken naar een slimme manier van vervoer én de meest efficiënte route. Fervente race liefhebbers weten dat Circuit Zandvoort uniek gelegen is te midden van de duinen en vlakbij het strand. Zeker in het zomerseizoen wil deze ligging nog wel eens voor verkeersdrukte zorgen. Door te kiezen voor het juiste vervoer en de beste route hoeft dit echter geen problemen op te leveren. We hebben een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet. Zo weet je precies hoe je het beste op Circuit Zandvoort komt en met welk vervoer. Ook vertellen we waar je rekening mee moet houden als je wilt parkeren op Circuit Zandvoort.

Bereikbaarheid Circuit Zandvoort met de auto of openbaar vervoer

Als je vanaf 2021 de Formule 1 in Zandvoort wilt bezoeken kun je dat met verschillende vormen van vervoer doen. Je kunt kiezen voor de auto, maar ook het OV is een geschikte optie. De bereikbaarheid van Circuit Zandvoort is uitstekend met onder andere de bus of de trein. Als je liever met de auto reist, dien je ook rekening te houden met de parkeergelegenheid. Om je goed voorbereid op reis te laten gaan hebben we de meest efficiënte routes én manieren van vervoer voor je op een rij gezet.

Auto route naar het Formule 1 circuit

De hoofdingang van het circuit is gelegen aan de Burgemeester van Alphenstraat. Het is handig om dit adres in te voeren in het navigatiesysteem van je auto of de smartphone. Als je liever op de verkeersborden rijdt, rij je via de A9 richting Zandvoort. Vervolgens neem je de afslag N205 richting Haarlem-Zuid waarna je de N201 richting Zandvoort volgt.

Parkeren circuit Zandvoort

Parkeren bij het Zandvoort F1 circuit is mogelijk op een aantal parkeerplaatsen dichtbij het circuit, dit betreft betaald parkeren. De totale capaciteit zal uitkomen op 14000 parkeerplekken, verdeeld over Velsen (6000), Spaarnwoude (4000) en Floriade (4000). Het aantal parkeerplekken is beperkt, dus plan je dag goed vooruit. Lees meer over parkeren bij het circuit van Zandvoort.

Bereikbaarheid Zandvoort F1 Circuit
De bereikbaarheid van het Zandvoort F1 Circuit is goed, zowel met eigen auto als trein

Met de trein naar Circuit Zandvoort

Het circuit is middels een direct treinverbinding bereikbaar. Het station in Zandvoort ligt op loopafstand van de eindbestemming. Via Den Haag, Haarlem en Amsterdam reis je dus rechtstreeks naar het Formule 1 circuit.

De Nederlandse Spoorwegen is al druk bezig om technische aanpassingen te doen zodat er straks meer mensen met de trein naar de F1 race op Zandvoort kunnen worden vervoerd. Het spoor wordt zo aangepast dat er niet de gebruikelijke twee tot vier treinen per uur kunnen worden ingezet, maar zes treinen per uur.

Wat is de bereikbaarheid van het circuit met de bus?

Als je gebruik wilt maken van het OV in de vorm van busvervoer kun je rekenen op een directe lijndienst vanuit Amsterdam en Haarlem Spaarnwoude. Je kiest dan het beste voor lijn 80 of 81. Deze laatste bus zet je zelfs af op steenworp afstand van de hoofdingang in Zandvoort. Ook als je al in Zandvoort verblijft kun je de bus nemen naar het circuit. Vanuit het centrum rijden er voldoende en met enige regelmaat bussen. Check 9292 voor de actuele bustijden.

Overig opties