Parkeren Circuit Zandvoort

Parkeren op Circuit Zandvoort voor de Formule 1 race

Parkeren op het Circuit Zandvoort kan op meerdere manieren. Als je besluit om met de auto naar het circuit te komen, kun je gebruik maken van de parkeergelegenheid welke verbonden is aan het circuit. Dit zijn er een aantal. Je kunt daarvoor het beste de parkeerborden B/C aanhouden. De parkeergelegenheid is echter niet gratis. Daarnaast bieden de terreinen beperkt ruimte en geldt er een vol=vol principe.

Parkeerplaatsen vol?

Als de parkeerterreinen van Circuit Zandvoort vol zijn, kun je jouw auto parkeren op één van de gemeentelijke parkeerplaatsen. Controleer voor vertrek ook even de website van het betreffende evenement of Formule 1. In veel gevallen wordt er een advies omtrent het parkeren van voertuigen vrijgegeven waar jij je voordeel mee kunt doen.

Parkeren Circuit Zandvoort

Parkeren Circuit Zandvoort

In verband met de te verwachten drukte zal voor het Formule 1 evenement zal een speciaal reisadvies opgesteld worden. Controleer daarom de website van de Dutch GP of van het Zandvoort F1 circuit zelf. Er worden drie parkeerterreinen geopend waar je kunt parkeren. Daarna wordt je met een shuttlebus naar het circuit van Zandvoort gebracht. De totale capaciteit zal uitkomen op 14000 parkeerplekken, verdeeld over Velsen (6000), Spaarnwoude (4000) en Floriade (4000).

De kans bestaat dat alle parkeerplekken al vol zijn wanneer je bij het circuit aankomt. Het advies is om hier voor vertrek al rekening mee te houden. Zoek thuis alvast naar alternatieve parkeerplaatsen in de buurt van het circuit. Het is mogelijk om bij de Boulevard te parkeren, de kosten voor een dagkaart bedragen minder dan € 15,00.

Tip: parkeer bij een van de NS stations op de route naar Zandvoort en reis het laatste stukje met de trein of met de bus. Zo voorkom je een hoop parkeerstress.

Gratis parkeren circuit Zandvoort

Aan de noordkant van Zandvoort is een kleine parkeerplaats genaamd Duintjesveld waar gratis geparkeerd kan worden. Na een wandeling van zo’n 20 minuten ben je bij het circuit.

Voorkom een parkeerboete en kijk goed op de borden waar wel en niet in Zandvoort geparkeerd mag worden.

Gehandicaptenparkeerkaart

Op alle parkeerplekken in Zandvoort kan er met een gehandicaptenparkeerkaart de eerste twee uur gratis geparkeerd worden. In het centrum van Zandvoort is dat ook meteen de parkeerlimiet en zal je je auto moeten verplaatsen. Het is daarom niet aan te raden om je auto hier te parkeren. Ook buiten het centrum geldt een parkeerlimiet van twee uur, echter mag je je auto daar wel laten staan indien je vanaf dat moment een kaartje koopt bij de parkeermeter.

Naar Circuit Zandvoort zonder auto?

Vanuit zowel binnen- als buitenland komen veel bezoekers af op de vele evenementen op het Zandvoort F1 circuit. Er wordt daarom tijdens het Formule 1 weekend veel drukte verwacht en aangeraden wordt om, in ieder geval het laatste deel, met het openbaar vervoer te reizen.

Veel race-evenementen op Circuit Zandvoort zijn populair bij racefans in binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend wil de organisatie graag dat de fans zo min mogelijk in de file staan. Daarom is er naast reizen met de auto, een bijzonder aantrekkelijk alternatief: het openbaar vervoer. Er zullen ongetwijfeld ook commerciële shuttles en andere vervoersdiensten actief zijn om alle fans veilig en snel naar het circuit te brengen.