Parkeren Circuit Zandvoort

Parkeren op Circuit Zandvoort voor de Formule 1 race

Als bezoeker kun je niet parkeren in Zandvoort zelf of in de buurt van het F1 circuit. Het gehele dorp is is voor bezoekers tijdens het raceweekend met de auto niet bereikbaar. Inwoners van Zandvoort, bedrijven en leveranciers zijn uitgezonderd van dit parkeerverbod. Hiervoor zijn speciale regelingen opgesteld.

Parkeren Circuit Zandvoort

In verband met de te verwachten drukte zal voor het Formule 1 evenement zal een speciaal reisadvies opgesteld worden. Controleer daarom de website van de Dutch GP of van het Zandvoort F1 circuit zelf.

Parkeren nabij het Circuit Zandvoort
Parkeren nabij het Circuit Zandvoort

Je kunt je auto niet in de directe omgeving van het circuit van Zandvoort parkeren. Houdt hierbij rekening met zo’n drie kwartier extra reistijd, bijvoorbeeld met de trein, de pendelbus of de speciale Dutch Grand Prix buslijn 33.

Tip: parkeer bij een van de NS stations op de route naar Zandvoort en reis het laatste stukje met de trein of met de bus. Zo voorkom je een hoop parkeerstress.

Gratis parkeren

Gratis parkeren nabij het circuit van Zandvoort is niet mogelijk. Dit komt omdat er het gehele weekend restricties van toepassing zijn. Alleen bewoners van Zandvoort en commercieel vervoer zijn uitgezonderd.

Voorkom een parkeerboete en parkeer je auto niet in Zandvoort tijdens het F1 weekend.

Gehandicaptenparkeerkaart

Ben je in het bezit van een F1 ticket voor de mindervalidetribune? Dan zijn er voor jou speciale parkeergelegenheden en vervoersopties beschikbaar. Je krijgt de benodigde informatie hierover persoonlijk toegestuurd.

Tijdens het raceweekend zijn er in Zandvoort zelf geen openbare parkeerplaatsen voor gehandicapten beschikbaar. Kom als mindervalide dus niet met eigen vervoer naar het circuit. Heb je geen kaartje voor de mindervalidetribune? Gebruik dan de Park+Ride optie.

Naar Circuit Zandvoort zonder auto?

Vanuit zowel binnen- als buitenland komen veel bezoekers af op de vele evenementen op het Zandvoort F1 circuit. Er wordt daarom tijdens het Formule 1 weekend veel drukte verwacht en aangeraden wordt om, in ieder geval het laatste deel, met het openbaar vervoer te reizen.

Veel race-evenementen op Circuit Zandvoort zijn populair bij racefans in binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend wil de organisatie graag dat de fans zo min mogelijk in de file staan. Daarom is er naast reizen met de auto, een bijzonder aantrekkelijk alternatief: het openbaar vervoer. Er zullen ongetwijfeld ook commerciële shuttles en andere vervoersdiensten actief zijn om alle fans veilig en snel naar het circuit te brengen.