Zandvoort F1 race gratis op TV

Zandvoort F1 race op tv

Kun je er niet live bij zijn? Of kijk je de race liever thuis vanaf de bank? Dan is er goed nieuws; de NOS zendt op zondag 4 september 2022 gratis de F1 Zandvoort op tv uit voor heel Nederland. Dus ook wanneer je geen Nordic Entertainment Group (NENT) abonnement hebt.

Zandvoort Formule 1 race gratis op tv

De NOS maakt de uitzending van de Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort in 2022 voor heel Nederland gratis beschikbaar. Dat betekent dat ook huishoudens zonder Nordic Entertainment Group (NENT) abonnement het hele raceweekend thuis kunnen mee beleven. Ook in de jaren na 2022 zorgt NOS ervoor dat het Formule 1 raceweekend in Zandvoort in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien is.

De samenvattingen zijn samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf het seizoen 2022 te zien in een apart programma over de Formule 1 bij de NOS, zondag tussen 17.15 en 18.00 uur – of later op de avond bij een late race – op NPO 1. Ook via Ziggo Sport had de NOS dit jaar een sublicentie voor het uitzenden van de samenvattingen.

Max Verstappen hype

De oranje gekte heerst in de Formule 1. Nederland leeft mee met de prestaties van Max Verstappen en is trots dat we nu na zoveel jaar weer een eigen Grand Prix hebben in Nederland, om nog maar te zwijgen van de vele Formule 1 reizen en oranje tribunes tijdens de verschillende Grands Prix in Europa. NOS wil hier een bijdrage aan leveren en heel Nederland mee laten genieten met het nationale race spektakel in Zandvoort.

“We zijn blij met deze uitkomst”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. “Met dit rechtenpakket, met ruime samenvattingen van alle races en de Grand Prix van Zandvoort live, is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep.”

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: “De Formule 1 is journalistiek zeer interessant en past daarom prima in ons brede pakket van topsport. Dat was al zo, maar vanaf 2022 kunnen we meer doen. Ruimere samenvattingen, meer verhalen, een speciaal programma en de race op Zandvoort, dat echt een nationaal evenement is, zelfs live.”